ФИЛХАРМОНИЈА ЗА ФИЛХАРМОНИЈА VOL. 3

27.05.2021 [Четврток] @ 20:00
Редовна програма / Концертна сала

Камерен концерт со музичарите од оркестарот на Филхармонија

 

Програма:

 

Квартет 

Маја Чанаќевиќ – англиски рог

Анна Кондратенко – виолина

Бојан Талески – виола

Марија Михајловска – виолончело

В.А. Моцарт: Adagio во Г-дур, К. 580а за англиски рог и Гудачко трио

 

Квартет контрабаси

Александар Поп Христов

Александра Чуруковска

Игор Миташев

Анастас Пујовски

М. Гајдош: Lacrimosa

А. Лотер: The Ragtime Bassplayer

 

Дуо виолина-виола

Бојан Илкоски – виолина

Бојан Талески – виола

Ф. Хофмајстер: Дует бр.5

 

Дрвен дувачки квинтет

Елена Дојчинова – флејта

Владимир Лазаревски – обоа

Здравко Ангелов – кларинет

Ванчо Стојановски – фагот

Горан Јанев - хорна

J. Хајдн: Дивертименто бр.1 B-dur

 

Гудачки квартет

Ева Богоевска – виолина

Марија Трајковска – виолина

Илза Бафтиари – виола

Маја Михајловска – виолончело

Ф. Менделсон: Капричо во е-мол, оп.81

 

Дуо виола-виолончело

Марко Виденовиќ – виола

Паскал Краповски – виолончело

Р. Глиер: Три песни, оп.39

 • Прелудиум
 • Приспивна песна
 • Скерцо

Квартет „Филхармонија“ 

Анна Кондратенко – виолина

Бојан Илкоски – виолина

Бојан Талески – виола

Марија Михајловска – виолончело

Л. ван Бетовен: Квартет бр.7 „Разумовски“ – Allegro

 

 


 

 

 

 

 

 • П
 • В
 • С
 • Ч
 • П
 • С
 • Н
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31