МЛАДИТЕ ДОАЃААТ

03.06.2021 [Четврток] @ 20:00
Редовна програма / Концертна сала

Концерт со учениците од музичките училишта

 

Програма:

Ј.Хајдн: Концерт за пијано и оркестар во Де-дур (прв став)

Исполнува: Софија  Михајловска – пијано

(VII одд., класа: проф.м-р Ана Трајановска)

 

В.Пихл: Концерт за контрабас и оркестар во Де-дур (прв став)

Исполнува: Огнен Златанов - контрабас

(II година, класа: проф. м-р Благој Маротов)

 

К.Штамиц: Концерт за флејта и оркестаро во Ге-дур (прв став)

Исполнува: Јосипа Василевска – флејта

(I година, класа: проф. Николина Ефтимова Тодоровска)

 

В.А.Моцарт: Концерт за пијано и оркестар во де-мол, КВ.466 (прв став)

Исполнува: Виктор Рафајловски – пијано

(III година, класа: проф. Катерина Фидановска Ќетковиќ)

 

K.В. Глук: „Che faro senza Euridice?“ арија од операта „Орфеј и Евридика“

Исполнува: Теодора Пејиќ - соло пеење

(III година, класа: проф.Александра Коцевска)

 

К.Сен-Санс: Концерт за виолончело и оркестар во а-мол, оп.33 (прв став)

Исполнува: Магдалена Дрмач – виолончело

(I година, класа: проф. Александра Јаневска)

 

Е.Григ: Концерт за пијано и оркестар во а-мол оп.16 (прв став)

Исполнува: Гоце Златев - пијано

(I година, класа: проф. Славица Мицевска)

 • П
 • В
 • С
 • Ч
 • П
 • С
 • Н
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31