МЛАДИТЕ ДОАЃААТ

07.12.2017 [Четврток] @ 20:00
Редовна програма / Концертна сала
Диригент: Ле Фи Фи

Концерт со учениците од средните музички училишта

 

Програма:

 

Џ. Пучини: "O mio babbino caro" - aрија од операта “Џани Скики”

исполнува: Сања Димова - соло пеење (III средно, МБУЦ Илија Николовски –Луј, Скопје)

Класа: проф. Катерина Станчева

 

Х. Виењавски: Концерт за виолина и оркестар бр.2 во d-moll I став

исполнува: Наоми Георгиевска  - виолина (II средно, МБУЦ Илија Николовски –Луј, Скопје)

Класа: проф. Олег Кондратенко

 

В. Шелохов: Концерт бр.3

исполнува: Александар Витанов - труба (II средно, МБУЦ Илија Николовски –Луј, Скопје)

Класа: проф. Александар Николовски

 

Ф. Менделсон: Концерт за виолина и оркестар e-moll I став

исполнува: Ирина Павлова - виолина (III средно, МБУЦ Илија Николовски –Луј, Скопје)

Класа: проф. Горан Муратовски

 

К.М.Вон Вебер: Концерт за кларинет и оркестар во Еs-dur, III став

исполнува: Анел Селим - кларинет (IV средно,МБУЦ Илија Николовски –Луј, Скопје)

Класа: проф. Никола Јованов

 

М. Равел: “Циганка”

исполнува: Дарко Гроздановски - виолина (IV средно, МБУЦ Илија Николовски –Луј, Скопје)

Класа: проф. Олег Кондратенко

 

Д. Шостакович: Концерт за пијано и оркестар бр.2, I став

исполнува: Арда Мустафаоглу - пијано (I средно, МБУЦ Илија Николовски –Луј, Скопје)

Класа: проф. Самира Мустафаоглу

 

К. Сен Санс : Концерт за пијано и оркестар бр.2, III став

исполнува: Ивона Базгалоска - пијано (IV средно, МБУЦ Илија Николовски –Луј, Скопје)

Класа:  проф. Нина Костова

 • П
 • В
 • С
 • Ч
 • П
 • С
 • Н
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31