ЗВУКОТ НА ИДНАТА ГЕНЕРАЦИЈА

14.12.2017 [Четврток] @ 20:00
Редовна програма / Концертна сала
Концерт со студентите од Државните факултети за музика
 
П. И. Чајковски: Концерт за пијано и оркестар бр.1 во b-moll, оп.23 (I став)
исполнува: Анастасија Грговска - пијано (IV година, ФМУ-Скопје)
Класа: проф. д-р Марија Ѓошевска
 
А. Хачатуријан: Концерт за пијано и оркестар, оп.38 (I став)
исполнува: Томе Костовски - пијано (I година, ФМУ-Скопје)
Класа: проф. д-р Ана Гацева
 
Џ. Ботесини: Концерт за контрабас и оркестар во h-moll (I став)
исполнува: Динко Стипаничев - контрабас (IV година, ФМУ-Скопје)
Класа: проф. Велко Тодевски
 
С. Прокофјев: Концерт за виолина и оркестар бр.1 во D-dur, op. 19 (I, II став)
исполнува: Симон Поповски - виолина (постдипломски студии, ФМУ-Скопје)
Класа: проф. м-р Олег Кондратенко
 
Ж. Ибер: Концерт за флејта (I став)
исполнува: Богдана Бушевска - флејта (IV година ФМУ-Скопје)
Класа: проф. м-р Страшо Темков
 
Ж. Енеску: „Легенда“
Стефан Илиев - труба (II година)
Класа: проф. м-р Васо Ристов
 
Д. Мијо: „Скарамуш“ (II, III став)
Александра Илиева - саксофон (III година)
Класа: вонр. проф. м-р Нинослав Димов
 • П
 • В
 • С
 • Ч
 • П
 • С
 • Н
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31