ЗВУКОТ НА ИДНАТА ГЕНЕРАЦИЈА

10.06.2021 [Четврток] @ 20:00
Редовна програма / Концертна сала
Диригент: Борјан Цанев

Концерт со студенти од државните факултети за музичка уметност 

 

В.А.Моцарт – Увертира „Милосрдието на Титус“

Ана Спасовска - диригент III година  ФМУ- Скопје

Класа: проф. м-р Борјан Цанев

 

Џ.Ботезини – Концерт за контрабас и оркестар бр.2 h-moll, 1 став

Кристијан Кожумановски - контрабас IV година ФМУ- Скопје

Класа: проф. Александар Поп Христов

 

В.А.Моцарт – Концерт за флејта и оркестар бр.1 G-dur, 1 став

Пандорка Јанакиева - Флејта IV година ФМУ- Скопје

Класа: проф. м-р Страшо Темков

 

Е.Шосон – „Поема“ за виолина и оркестар, Оп.25

Дарко Гроздановски - виолина III година ФМУ- Скопје

Класа: проф. м-р Олег Кондратенко

 

Сен-Санс – Концерт за пијано и оркестар бр.5, 1 став

Анастасија Гичевска - пијано III година ФМУ- Скопје

Класа: проф. д-р Марија Ѓошевска

 

Н.Розауро – Концерт за вибрафон и оркестар, 1 став

Зорица Здравковиќ - вибрафон IV година ФМУ- Скопје

Класа: проф. м-р Мојца Седеу
 

М.Равел – „Циган“- концертна рапсодија за виолина и оркестар

Памела Велкова - виолина III година ФМУ- Скопје

Класа: проф. м-р Олег Кондратенко

 

 • П
 • В
 • С
 • Ч
 • П
 • С
 • Н
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31