МЛАДИТЕ ДОАЃААТ

23.05.2019 [Четврток] @ 20:00
Редовна програма / Концертна сала
Програма:
 
Ф. Крајслер: Прелудиум и Алегро
Исполнува: Иван Милосов – виолина (VI основно, ОМУ „Ристо Јуруков“, Кочани)
Класа: проф. Петар Поповски
 
А. Виењавски: Фантазија брилијанте
Исполнува: Наоми Георгиевска – виолина (III средно, ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“, Скопје)
Класа: проф. Олег Кондратенко
 
В. Монти: Чардаш
Исполнува: Танер Мачев – кларинет (I средно, ДМУЦ „Сергеј Михајов“, Штип)
Класа: проф. Игор Димов
 
П. Маскањи: „Voi lo sapete, o mamma“ од операта „Кавалерија Рустикана“
Исполнува: Ева Живковска – соло пеење (III средно, ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“, Скопје)
Класа: проф. Имери Мустафа
 
А. Виењавски: Скерцо Тарантела оп. 16 (арр. Бујар Лапај)
Исполнува: Леонардо Димоски – виолина (IX основно, ООМУ„Ордан Михајлоски-Оцка“, Прилеп)
Класа: проф. Љупчо Трајаноски
 
Л. В. Бетовен: Концерт за пијано и оркестар бр. 3 (I став)
Исполнува: Дани Жоговска – пијано (III средно, ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“, Скопје)
Класа: проф. Огненка Герасимовска-Димитровска
 
А. Дворжак: „Měsíčku na nebi hlubokém“ – арија од операта „Русалка“
Исполнува: Сања Димова – соло пеење (IV средно, ДМУЦ „Сергеј Михајлов“, Штип)
Класа: проф. Ѓорги Димитров
 
Ј. Штраус: „Mein Herr Marquiz“  - арија на Аделе од операта „Лилјакот“
Исполнува: Хелена Мочевиќ – соло пеење (III средно, ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“, Скопје)
Класа: проф. Гонца Богоромова
 
С. Рахмањинов: Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во c-moll (1 став)
Исполнува: Александра Гическа – пијано (III средно, ДМУ, Битола)
Класа: проф. Маја Божиновска
 • П
 • В
 • С
 • Ч
 • П
 • С
 • Н
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31