ПРОТОКОЛ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈА НА КОНЦЕРТИ ВО КОНЦЕРТНИТЕ САЛИ НА ФИЛХАРМОНИЈА НА РСМ Со овој протокол се одредува наичинот на организација на концертите во двете концертни сали на Филхармонија. Протоколот е поделен на три дела: • Пред почеток на концерт • За време на концерт • По завршување на концертот Овој протокол важи само за време на ПАНДЕМИЈАТА СО ВИРУСОТ КОВИД-19 и додека траат прeпораките и ограничувањата на соодветните надлежни органи...

Почитувани, Филхармонија ги информира сите оние што купиле онлајн билети за концертите „Диши љубов“ (15 март) и „Педесет нијанси црно“ (Шерон Ковач, 2 април), дека средствата ќе им бидат рефундирани деновиве по електронски пат...

Почитувани, Во согласност со препораката на Владата на Република Северна Македонија за неодржување јавни настани, Филхармонија ги одложува сите концерти предвидени за месец март.  За продолжување на текот на концертите кои се на програмата на Филхармонија, институцијата дополнително ќе ја информира јавноста...

Речиси се распродадени билетите за престојните два концерти на оркестарот на Филхармонија. Првиот е „Штурецот и мравката“ наменет за најмладите кој ќе се одржи на 8 февруари (сабота) во 12 часот. Станува збор за уште еден, премиерен детски концерт кој Филхармонија го реализира во соработка со НЛБ...

Овој четврток (31.10) во Филхармонија ќе настапи германскиот виолончелист Николас Алштед, еден од најбараните инструменталисти на светската музичка сцена. На програмата е Концертот за виолончело и оркестар од Мјачеслав Вајнберг и „Чудесниот Мандарин“ од Барток, едно од највпечатливите дела во светската историја на музиката...

Овој четврток (24.10)  во Филхармонија ќе настапи влијателниот француски контрабасист Рено Гарсија Фонс, кој по работата во врвни француски симфониски оркестри во 1990-тите се одлучува за солистичка кариера. Рено Гарсија Фонс разви свој музички јазик и стил со кој на автентичен начин го еманципира инструментот на кој свири...

Филхармонија на РСМ со радост најавува дека почна онлајн продажба на билети кои директно можат да се купат на нашата веб-страница. Продажбата на онлајн билетите, завршува 24 часа пред почетокот на настанот.  Сите љубители на музиката, посетителите на настаните на Филхармонија, можат да купат билет преку веб-страницата на Филхармонија каде што и можат да се информираат за условите и за начините на купување...