Во правец на својата посветеност за поддршка на вистинските универзални вредности, ТТК Банка АД Скопје годинава со големо задоволство безрезервно ја дава својата поддршка на Македонската филхармонија, една од најзначајните културни институции во земјава...

Повеќе од 20 илјади белграѓани беа сведоци на фантастичниот концерт на Македонската филхармонија која под диригентство на Џијан Емин синоќа настапи со африканскиот маг на афробитот Феми Кути и неговиот бенд "Позитив форс"...

Камерниот оркестар на Македонската филхармонија достојно ја претстави Македонија во Казахстан, одржувајќи два концерти во Алмати и Астана, по повод Денот на независноста - 8 Септември. Концертите беа одржани пред преполни сали и поздравени со овации од страна на тамошната публика...

Денот на независноста на Република Македонија - 8 Септември, годинава ќе биде одбележан со концерт под отворено небо, пред Владата на РМ, кој ќе претставува интересен спој од звучното наследство и современите искри на македонската популарна музика...

Оркестарот на Македонската филхармонија, заедно со африканската ѕвезда Феми Кути и Емин Џијан како диригент, на 13 септември (20 ч.) ќе одржат концерт во Белград на отворено, во прекрасниот амбиент на Калемегдан. Овој грандиозен проект премиерно беше одржан во Скопје под името „Филхармонија на отворено“ во Градскиот парк на 7 јуни, пред околу 15 илјади посетители...

Виктор Илиески денеска и официјално е именуван за директор на НУ Македонска филхармонија!  На чело на првата национална музичка институција во земјава, Илиески дојде минатата година во месец август, извршувајќи ја досега функцијата в...

Од 3 до 9 септември, Камерниот оркестар на Македонската филхармонија ќе гостува во Казахстан, каде што ќе одржи два концерти во Алмати (5 септември) и Астана (7 септември). Гостувањето на Камерниот оркестар на МФ се остварува со логистичка поддршка на Амбасадата на Република Македонија во Астана и амбасадорот Илија Псалтиров, а по повод Денот на независноста на РМ - 8 Септември...

Од 23 август до 1 октомври, Македонската филхармонија ќе ги пушти во продажба претплатничките билети за концертната сезона 2018/2019. Со купување на претплатнички билет од циклусот „Фортисимо“, љубителите на музиката ќе можат да ги посетат сите концерти од редовната програма на Македонската филхармонија...

    Изминативе два дена Градскиот парк во Скопје беше центар на настаните во градот. Таму требаше да се биде. Сите патишта водеа до парк. Проекцијата на филмот „Исцелител“ и концертот на Феми Кути и Македонската филхармонија беа причините што скопјани со пиво, пуканки, чипс и простирки за седење два дена по ред го освојуваат паркот...

  Во списанието на престижната Меѓународна асоцијација на менаџери од областа на уметноста со седиште во Лондон, е поместен и репрезентативен текст за Македонската филхармонија. Меѓудругото, отворањето на новата концертна сала на Македонската филхармонија се споредува со отворањето на престижната Филхармонија Елб во Хамбург, како уште едно извонредно архитектонско здание посветено на музиката кое ја одбележа оваа година...