Почитувани, Филхармонија ги информира сите оние што купиле онлајн билети за концертите „Диши љубов“ (15 март) и „Педесет нијанси црно“ (Шерон Ковач, 2 април), дека средствата ќе им бидат рефундирани деновиве по електронски пат...

Почитувани, Во согласност со препораката на Владата на Република Северна Македонија за неодржување јавни настани, Филхармонија ги одложува сите концерти предвидени за месец март.  За продолжување на текот на концертите кои се на програмата на Филхармонија, институцијата дополнително ќе ја информира јавноста...

Речиси се распродадени билетите за престојните два концерти на оркестарот на Филхармонија. Првиот е „Штурецот и мравката“ наменет за најмладите кој ќе се одржи на 8 февруари (сабота) во 12 часот. Станува збор за уште еден, премиерен детски концерт кој Филхармонија го реализира во соработка со НЛБ...

Програма за аудиција за ТИМПАНИ: 1. Аудицијата се спроведува во две етапи. Во секоја етапа кандидатот свири пиеса или еден став од циклично дело, по избор. 2. Во секоја етапа, кандидатот свири шест делници од зададените дела...