Галерија Пријатели Контакт Годишна програма logoFacebook logoTwitter
Вести

„ПАРИЗ ТЕ САКАМ“ СО ФРАНЦУСКИ ШАНСОНИ
03.02.2017
Следејќи ја традицијата, Македонската филхармонија и оваа година по повод Денот на вљубените ќе одржи атрактивен симфониски концерт.  Под наслов ...
ЛИСТ И ВАГНЕР СО ДИНО ИМЕРИ, ВО ЧЕСТ НА МАЕСТРО ЃУМАР
27.01.2017
Македонската филхармонија ќе одржи симфониски концерт под наслов „Поезија и драма“, кој ќе биде посветен на прерано починатиот, еден од најистакнатите ...
ПРЕМИЕРА НА РУСКА ФИЛМСКА МУЗИКА
25.01.2017
Под наслов „Гротеска“, на 26 јануари во Домот на АРМ во 20 часот, Македонската филхармонија приредува несекојдневен музички настан. Под диригентската ...
СЛАВНИОТ ЏУЛИЈАН РАХЛИН НА БОЖИКЕН КОНЦЕРТ!
19.12.2016
Македонската филхармонија со огромна радост го најавува гостувањето на прочуениот виолинист Џулијан Рахлин! На 7 јануари, по повод еден од најголемит ...
ПЕТНАЕСЕТ ГОДИНИ ОД СМРТТА НА МАЕСТРО ВАНЧО ЧАВДАРСКИ
14.12.2016
На 8 декември годинава, се одбележаа 15 години од смртта на влијателниот македонски диригент Ванчо Чавдарски, кој беше долгогодишен диригент на Македо ...
<-Следни вести Претходни вести->
Информации за следниот концерт

ЦИКЛУСИ