Галерија Пријатели Контакт Годишна програма logoFacebook logoTwitter
назад кон претходна страна


РАПСОДИЈА (27.10.2016)


Дом на АРМ


Диригент: Јерухам Шаровски (Израел)
Солист: Лукаш Вондрачек - пијано (Чешка)

M. Glinka: Увертира „Руслан и Људмила“

S. Rachmaninoff: Рапсодијана тема од Паганини оп. 43

D. Shostakovich: Симфонија бр. 1 f-moll оп. 10

Информации за следниот концерт

ЦИКЛУСИ