Галерија Пријатели Контакт Годишна програма logoFacebook logoTwitter
Вести

БРИЛИЈАНТНИОТ ПИЈАНИСТ ОЛИ МУСТОНЕН ВО СКОПЈЕ!
28.04.2017
„ББ“ е насловот на претстојниот симфониски концерт на Македонската филхармонија кој ќе се одржи на 5 мај (петок) во Дом на АРМ во 20 часот. Како солис ...
СОПРАНОТ МИЛЕНА АРСОВСКА СО ПРЕМИЕРНО ДЕЛО ОД ГОЛИЈОВ
18.04.2017
„Гласот на славејот“ е насловот на претстојниот симфониски концерт на Македонската филхармонија, кој ќе се одржи на 27 април во Домот на АРМ во 20 час ...
ГЛАВНИОТ ХОРНИСТ ОД БЕРЛИНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО СКОПЈЕ!
24.03.2017
Македонската филхармонија, на 30 март (четврток) во Домот на АРМ во 20 часот, ќе одржи симфониски концерт под наслов „Моцартовата хорна“, на кој како ...
ВРВНИОТ ИШТВАН ВАРДАИ СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА
13.03.2017
На 16 март во Домот на АРМ во 20 часот, Македонската филхармонија ќе одржи симфонискиот концерт под наслов „ЧАЈКОВСКИ: СМЕА И ТАГА“, на кој како солис ...
ЅВЕЗДАТА ЕЈМИ ДИКСОН ВО СКОПЈЕ!
28.02.2017
Два пати номинирана за престижната награда „Греми“ и една од најдобрите саксофонистки денес, Ејми Диксон од Австралија, доаѓа во Скопје! На 9 март во ...
Претходни вести->
Информации за следниот концерт

ББ
05.05.2017
Дом на АРМ

G. Rossini: Увертира од операта „Вилијам Тел“

B. Bartok: Концерт за пијано и оркестар бр. 3 Sz119

L.v. Beethoven: Симфонија бр. 5

ЦИКЛУСИ